SK Zápy – FK Přepeře 3:0 (1:0)

Sestava: Hrubeš – Sváta, Duben, Růžek, Woitek, Kavalír, M. Jelínek (C), Koutenský, Janko, Petrlák, Matějka

Branky: 2. Petrlák, 76. Eliáš, 90+4. Duben (pen.)

Střídání: 62. Eliáš (Koutenský), Matoušek (Janko), 83. Putz (Matějka), Kubů (Petrlák), 90+2. Mikor (Kavalír)

ŽK: 59. Janko, 84. Woitek, 90+2. Kubů – 59. Pavlata, 65. Hadaščok

Rozhodčí: Nenadál – Klír, Bečvář Diváci: 150

Utkání v Pardubicích nám přineslo již třetí vítězství v řadě a v neděli 10. dubna byl před námi jeden z nejdůležitějších zápasů dosavadního průběhu sezony. Domácí duel proti Přepeřím o první místo v tabulce.

Vstup do zápasu nám vyšel fantasticky. Už v 1. minutě zachytil Jiří Duben nepovedený nákop soupeře a míč nacentroval k hranicí vápna, kde ho na zem hlavou srazil Tomáš Matějka přímo k nohám Miroslava Petrláka. Ten se tváří v tvář brankáři nemýlil a míč zlehka poslal do sítě. Díky třetímu gólu pětadvacetiletého útočníka v našem dresu jsme se tak bleskově dostali do vedení.

V 9. minutě se k nadějně vypadající šanci na levém křídle propracoval Patrik Kavalír, jeho střelecký pokus byl ale příliš slabý a brankář Truksa si s ním bez větších obtíží poradil. Hru pak začaly kouskovat časté fauly. Ve 22. minutě se do zakončení prodribloval Matějka, tvrdá střela ale skončila na rukavicích gólmana. O pět minut později se k míči několik metrů před hranicí vápna dostal Lukáš Woitek, který z nenápadné akce střílel nad břevno.

Velké štěstí měli zápští fotbalisté o chvíli poté, když po sklepnutí Bulíře v pokutovém území zakončoval Hadaščok, který v tutovce trefil pouze břevno. Bulíř byl i u další akce, jeho hlavičku po centru zprava musel dobrým zákrokem zastavit Karel Hrubeš. Více už se v prvním poločase nestalo a do kabin hráči odcházeli za stavu 1:0.

Úvod druhé části navázal na závěr té první a nabídnul spoustu soubojů o každý metr hřiště. V 50. minutě hosté zahrozili z dvojice rohů, ale zápská obrana si s povedenými centry poradila. V 62. minutě jsme využili první dvě střídání, Lukáše Koutenského a Kristiana Janka nahradili Josef Eliáš a Milan Matoušek. Hosté se snažili vyrovnat, ale právě střídající Eliáš naopak navýšil naše vedení, když si v 76. minutě naběhl na odražený míč a fantastickou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě.

V 84. minutě přišlo na řadu další dvojité střídání, za Tomáše Matějku a Miroslava Petrláka na hrací plochu naskočili Petr Putz a Matyáš Kubů. Ihned poté dostal žlutou kartu Woitek, který zastavil nebezpečně nabíhajícího Prokopce. Ve druhé minutě nastavení viděl žlutou za zdržování hry také Matyáš Kubů. Využili jsme i poslední střídání, Patrika Kavalíra nahradil Luka Mikor. V samotném závěru tříminutového nastavení jeden z hráčů soupeře poslal k zemi Milana Matouška a byl nařízen pokutový kop. Náš tradiční exekutor Jiří Duben se stejně jako v Pardubicích nemýlil a penaltu proměnil sebevědomě střelou o břevno.

Přepeře jsme doma porazili 3:0 a s 35 body jsme se posunuli na vrchol tabulky ČFL skupiny B.

Jan Spurný