FC Hradec Králové B – SK Zápy 1:2 (1:2)

Sestava: Hrubeš – Sváta, Duben, Růžek, Woitek, Kavalír, M. Jelínek (C), Koutenský, Janko, Petrlák, Matějka

Branky: 15. Kosař – 4. Růžek, 24. Jelínek

Střídání: 52. Mikor (Sváta), 76. Eliáš (Matějka), Kubů (Jelínek), Putz (Petrlák)

ŽK: 86. Hruška, 88. Hátle – 19. Jelínek, 70. Petrlák, 78. Woitek, 86. Putz, 90+4. Eliáš

Rozhodčí: Drábek – Klír, Šimek

Diváci: 105

Po úspěšném domácím utkání proti Přepeřím a zisku průběžného prvního místa jsme se v neděli 17. dubna vydali do Hradce Králové, kde nás čekal zápas proti místní rezervě.

Stejně jako naposledy doma nám i tentokrát parádně vyšel vstup do duelu. Po centru z levé strany ve 4. minutě se v nepřehledné situaci před brankou soupeře nejlépe zorientoval Patrik Růžek, který hlavou míč doklepl za záda bezmocného Ondřeje Macha.

Domácí se následně snažili vyrovnat, v 10. minutě jsme zblokovali pěknou střelu Dvořáka. Samotné vyrovnání přišlo v 15. minutě, kdy se po pěkném pasu a chybě v naší obraně zjevil přímo před Karlem Hrubešem Košíř, který obloukem trefil pravý dolní růžek naší brány.

Netrvalo to ale dlouho a vedení jsme si vzali zpět, ve 24. minutě se totiž z dorážky trefil náš kapitán Martin Jelínek. Hradec se pak pokoušel naši obranu překonat dlouhými nakopávanými balony a zároveň víc držel míč, snahu domácích fotbalistů ale srážely nepřesnosti. Žádné výraznější šance už jsme se ale v prvním poločase nedočkali.

Ve 49. minutě si obránce Matěj Sváta poranil koleno a musel nuceně střídat. Na hřišti ho tak o tři minuty později zastoupil Luka Mikor. Hradec stupňoval svůj tlak, v 62. minutě z levého křídla nebezpečně centroval Kadrmas, míč ale jen netknutě proletěl malým vápnem. Chvíli poté jsme mohli jít do dvoubrankového vedení – po pěkné kombinační akci na ose Kavalír-Matějka-Janko se třetí jmenovaný ocitl tváří v tvář gólmanovi, který ale dokázal včas zasáhnout.

Výraznou příležitost pak musel na druhé straně likvidovat Hrubeš, který reflexivně vykopnul hlavičkový pokus Kadrmase a z následné dorážky přestřelil Mahr. Náš brankář byl skvěle připraven i v 68. minutě, kdy výborným zákrokem vyrazil míč po hlavičce Hátleho.

Velké štěstí jsme měli v 75. minutě, kdy opět zahrozil Kadrmas, který trefil pravou tyč. Za pár desítek sekund jsme třikrát střídali, hřiště opustili Tomáš Matějka, Martin Jelínek a Miroslav Petrlák, které nahradilo trio Josef Eliáš, Matyáš Kubů a Petr Putz. Zbytek utkání se kvůli nedovoleným zákrokům na obou stranách často přerušoval a další góly ani šance už tak k vidění nebyly.

Na hřišti B-týmu Hradce jsme díky dvěma brankám v prvním poločase a fantastickému výkonu Karla Hrubeše vyhráli 2:1 a vítěznou sérii jsme tak protáhli už na pět střetnutí. 

Jan Spurný