FC Hradec Králové B – SK Zápy 0:0

Sestava: Měsíček – Duben (C), Růžek, Tarasiuk, Woitek, M. Jelínek, Eliáš, Petrlák, J. Jelínek, Tvaroh, Dočekal

Bez branek

Střídání: 73. Kavalír (J. Jelínek), 79. Kocourek (Petrlák), Matějka (Dočekal)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Kubů, Pardubský

ŽK: 61. M. Jelínek

Rozhodčí: Melichar – Nejedlo, Zoufalý

Místo konání: Sportovní centrum mládeže Bavlna, Hradec Králové

Diváci: 185

V jarní části sezony jsme už potřetí remizovali. Na hřišti rezervy Hradce Králové se prakticky celých devadesát minut hrálo bez výraznějších šancí a body jsme si se soupeřem ve 21. kole ČFL rozdělili. První čisté konto v zápském dresu zaznamenal brankář Jiří Měsíček.

Více ze hry měli v úvodu domácí. Díky dobré práci obran na obou stranách se ale hrálo převážně ve středu hřiště a do zajímavější příležitosti se dlouhou dobu žádný z hráčů nepropracoval. A to ani přes několik standardních situací, které se během úvodních dvaceti minut rozehrály.

Největší šanci prvního poločasu měl ve 32. minutě po centru hradecký Kučera, hlavičkou ale mířil vedle a na dorážku nebyl nikdo z domácích připraven. Po celkově slabých 45 minutách fotbalisté do kabin odcházeli za bezbrankového stavu.

Ani začátek druhé půle nepřinesl výrazné herní zlepšení. Na trávníku sportovního areálu Bavlna byly i nadále k vidění neefektivní standardky, nepříliš pohledný fotbal a také nedovolené zákroky, které hru ještě více zpomalovaly. V 71. minutě z levé strany pokutového území zahrozil Novotný, jeho dobrou přihrávku do malého vápna ale přečetl brankář Jiří Měsíček a povedeným zákrokem míč vyrazil do bezpečí.

Prakticky za celé utkání si ani jeden z týmů nedokázal vytvořit souvislejší tlak a v Hradci Králové se tak body po bezbrankové remíze po právu dělily. První vychytané čisté konto v zápském dresu si do statistik připsal gólman Jiří Měsíček. 

Jan Spurný