SK ZÁPY – FK TEPLICE B 5:1 (3:0)

Sestava: Řehák – Pardubský, Jelínek, Stropek, Kavalír, Súkenník, Eliáš, Duben (C), Petrlák, Kocourek, Štrombach

Branky: 8. Stropek, 14. Štrombach, 31. Štrombach, 62. Petrlák, 89. Zoubek – 87. Křišťan

Střídání: 65. Weis (Kavalír), Woitek (Štrombach), Khrolenok (Petrlák), 70. Zoubek (Stropek), 80. Svoboda (Jelínek)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Nazarenko

ŽK: 76. Weis

Rozhodčí: Melničuk – Talpáš, Jati

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 160

Zápy se v tabulce ČFL skupiny B nacházejí na třetím místě, ale jarní část sezóny se zatím nedaří podle představ. V posledním zápase Zápy remizovaly s Českou Lípou 1:1. Teplice B se nacházely na patnáctém místě tabulky a bojují o udržení v ČFL. Poslední Přepeře mají pouze o dva body méně. Oba týmy se utkaly na podzim s výsledkem 3:0 pro Zápy.

První šanci měli hosté již po třech minutách hry, ale Řehákovu branku nezasáhli. V 8. minutě po centru Kocourka skóroval hlavou k levé tyči Daniel Stropek. Ve 14. minutě se opět trefily Zápy, centr Patrika Kavalíra přesně zasáhl nabíhající David Štrombach. V 19. minutě zahrozili hosté, ale střelu skvěle vytěsnil na roh brankář Josef Řehák. Ve 26. minutě měli tepličtí další velkou šanci, ale ani střela ani dorážka do sítě nedoputovaly. Ve 31. minutě prostřelil hostujícího brankáře opět David Štrombach. Zápy předváděly produktivní a důraznou hru s efektivním zakončením. V prvním poločase hlavní rozhodčí nastavil jednu minutu.

Ve druhém poločase si hosté v úvodních patnácti minutách vytvořili mnoho brankových příležitostí, na Řeháka šlo několik nebezpečných střel, ale nikdo z hostujících hráčů nedokázal dostat míč za gólmanova záda. Zápy v 62. minutě vstřelily čtvrtou branku, trefil se Miroslav Petrlák. V 65. minutě vystřídal Tommy Weis Patrika Kavalíra, Lukáš Woitek nahradil Davida Štrombacha a Nikita Khrolenok Miroslava Petrláka. V 70. minutě se do hry zapojil Filip Zoubek a ze hřiště odešel Daniel Stropek. V 76. minutě obdržel žlutou kartu zápský hráč Tommy Weis. V 80. minutě Václav Svoboda vystřídal Martina Jelínka. V 87. minutě se teplickým podařilo vstřelit jejich jedinou branku. V 89. minutě Zápy po střele Filipa Zoubka jasně potvrdily svou převahu nad Teplicemi a konečné skóre upravily na 5:1.