FK Teplice B – SK Zápy 2:1 (2:0)

Sestava: Měsíček – Duben (C), Růžek, Woitek, Pardubský, Tarasiuk, M. Jelínek, Eliáš, Kavalír, Kocourek, Matějka

Branky: 2. Emmer, 10. Vachoušek T. – 76. Dočekal

Střídání: 63. J. Jelínek (Pardubský), Tvaroh (Tarasiuk), 71. Petrlák (Kocourek), Dočekal (Matějka), 83. Kubů (Woitek)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Khrolenok

ŽK: 44. Ljevakovič, 90. Procházka, 90+3. Němeček – 55. Matějka, 90+3. Duben

Rozhodčí: Trska – Severýn, Hrivík

Místo konání: UMT Na Stínadlech, Teplice

Diváci: 150

Ani v Teplicích jsme první jarní vítězství nevybojovali. Domácí měli skvělý vstup do utkání a už po 10 minutách vedli 2:0. I přes několik výrazných šancí včetně trefené tyče a herní převahu jsme nedokázali stav v prvním poločase alespoň korigovat. Ve druhé půli jsme byli opět aktivnějším celkem. V 76. minutě snižoval na 2:1 Dočekal a Teplice jsme místy dostávali pod enormní tlak, vyrovnat už se nám ale nepodařilo a ze Stínadel jsme odjeli bez bodů.

Už ve druhé minutě zápasu domácí využili brejkové situace a po přihrávce Procházky do pokutového území se prudkou střelou prosadil Emmer. Po obdrženém gólu jsme byli aktivnější a vypracovali jsme si i několik standardních situací, byli to ale opět tepličtí, kteří se v 10. minutě radovali ze vstřelené branky. Z podobného místa jako v případě první trefy Procházka opět centroval ke vzdálenější tyči, kde si míč zpracoval Tadeáš Vachoušek a tvrdou ránou nedal brankáři Měsíčkovi šanci.

Domácí jsme pak dlouho k ničemu nepustili a těžit jsme z toho mohli v 19. minutě, střelu Oleksandra Tarasiuka ale před brankovou čarou zneškodnil stoper Sarr. Velkou příležitost jsme promarnili o osm minut později, když proti pokusu Patrika Kavalíra po skvělé práci Ondřeje Kocourka včas vyběhnul gólman Četverik. Ve 39. minutě mohl stav duelu po přesném centru Lukáše Woitka korigovat Patrik Růžek, jeho hlavičku ale zastavila tyč. Obrovskou herní převahu naši fotbalisté bohužel nezúročili a do kabin se odcházelo za stavu 2:0 pro Teplice.

Také od začátku druhého poločasu jsme byli více na míči, teplická rezerva ale znovu hrozila z brejků. V 58. minutě mohl její náskok navýšit Gornický, jenže hlavičkou mířil těsně vedle tyče. Sedm minut poté mohl kontaktní gól z přímého kopu vstřelit Kavalír, proti byl ale opět brankář Četverik, který míč fantasticky vyrazil.

Zápský tlak pokračoval a v 76. minutě jsme se konečně dočkali zasloužené první branky, když se po pasu Kavalíra prosadil střídající Tomáš Dočekal. Další brejkovou situaci pak mohl využít teplický Vachoušek, ve velké šanci ale selhal a trefil jen břevno. V závěrečné desetiminutovce jsme domácí několikrát zamknuli na vlastní polovině, i kvůli dobře pracujícím obráncům už jsme ale vyrovnávací gól nevstřelili. Atraktivní utkání na půdě B-týmu Teplic pro nás bohužel skončilo těsnou porážkou 1:2. 

Jan Spurný