SK Zápy – FK Přepeře 4:1 (1:0)

Sestava: Měsíček – Duben (C), Růžek, Woitek, M. Jelínek, Eliáš, Kavalír, Petrlák, J. Jelínek, Kocourek, Matějka

Branky: 4. a 65. Matějka, 54. Kavalír, 79. Růžek – 59. Novák

Střídání: 72. Dočekal (Matějka), 83. Tarasiuk (Woitek), 87. Khrolenok (J. Jelínek), Kubů (Eliáš), Tvaroh (Kocourek)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Koutenský

ŽK: 33. J. Jelínek, 38. Eliáš – 29. Okirikpo, 56. Martan

Rozhodčí: Langmajer – Duda, Mudra

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 180

Znovu čtyři góly a opět za tři body! V Teletník Aréně jsme po Chlumci nad Cidlinou dokázali porazit také Přepeře a v tabulce ČFL skupiny B jsme si upevnili osmou pozici. Dva góly ve druhém zápase v řadě vstřelil Tomáš Matějka, s bilancí 1+2 pak v utkání zazářil Patrik Kavalír.

Vstup do utkání nám vyšel ideálně, už ve 4. minutě jsme totiž šli do vedení! Po autovém vhazování se k míči dostal Patrik Kavalír, který neváhal, do pokutového území vyslal přesný centr na hlavu Tomáše Matějky a zkušený útočník se nemýlil – 1:0 pro Zápy!

Hosté se postupně začali dostávat do zápasu, v 10. minutě jsme ale ke vstřelení další branky byli velmi blízko my. Ondřej Kocourek přihrával z pravé strany do vápna Patriku Kavalírovi, který z první pálil, bohužel ale jen doprostřed brány, kde míč tělem paradoxně nezastavil gólman, ale vracející se obránce Novotný.

Přepeře pak byly dlouhou dobu aktivnějším celkem, ale jejich ofenzivní snaha ke gólu i kvůli častým nepřesnostem nevedla. Tvrdou střelou z první se ve 32. minutě prezentoval Jan Jelínek, jeho pokus ale nohou zblokoval hostující kapitán Nesvadba. Zbytek prvního poločasu už moc fotbalové krásy nepobral a do kabin jsme tak odcházeli s nejtěsnějším možným vedením.

Hosté mohli srovnat ani ne po minutě druhé půle, zprvu nenápadným centrem se ale brankář Jiří Měsíček překvapit nenechal a míč vyškrábnul nad břevno. Přepeře byly i nadále více na míči, dobře ale pracovala zápská obranná řada. V 54. minutě jsme šli do dvoubrankového vedení! Střílený pas Miroslava Petrláka propadnul s dávkou štěstí až k Patriku Kavalírovi, který z první nedal gólmanovi šanci.

Netrvalo to ale dlouho a gólu se dočkali i fotbalisté v černožlutých dresech. Jen pár desítek sekund stačilo střídajícímu Danielu Novákovi k tomu, aby utkání tvrdou střelou z voleje zdramatizoval. Ani snížení nás ale nakonec mrzet nemuselo. V 65. minutě si totiž Jan Jelínek poradil s těžkým zpracováním a poslal nádherný centr na hlavu Tomáše Matějky, který míč prudce uklidil k levé tyči.

O deset minut později zahrozily také Přepeře, tečovanou střílenou přihrávku na bránu ale zpacifikoval Měsíček. V 79. minutě naše vítězství definitivně potvrdil stoper Patrik Růžek, který zužitkoval povedený přímý kop Kavalíra a míč zblízka prostřelil mezi nohama brankáře Tkačenka.

I hostům pak bylo jasné, že o osudu utkání je nejspíš rozhodnuto a zbytek zápasu včetně tříminutového nastavení už se tedy spíše jen dohrával. Po dalším čtyřgólovém představení jsme tak v domácím prostředí porazili Přepeře jednoznačně 4:1 a do tabulky jsme si připsali zasloužené tři body.

 Jan Spurný