SK Zápy – SK Sokol Brozany 0:1 (0:0)

Sestava: Měsíček – Duben (C), Růžek, Woitek, M. Jelínek, Eliáš, Kavalír, Petrlák, J. Jelínek, Kocourek, Matějka

Branky: 74. Novotný

Střídání: 61. Dočekal (Matějka), 69. Khrolenok (J. Jelínek), Koutenský (Kocourek), 85. Tarasiuk (Kavalír)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Tvaroh

Bez karet

Rozhodčí: Šťastný – Hanousek, Šůma

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 155

Ve čtvrtém domácím utkání jarní části jsme okusili první porážku v Teletník Aréně. Nepříliš atraktivní utkání rozhodnul v 74. minutě z ojedinělé šance hostující Novotný a tři body si tak domů odvezly Brozany.

Úvodní pětiminutovka byla vyrovnaná, velkou šanci měl v 6. minutě Martin Jelínek, jenže jeho tvrdou střelu z velkého vápna vyrazil brankář Havránek. Právě od této situace jsme Brozany dostávali pod tlak, který vydržel až do 20. minuty, efektivní však nebyl jak kvůli dobré obraně hostů, tak vinou několika nepřesností. 

V průběhu celého prvního poločasu, snad kromě závěrečného nastavení, jsme byli více na míči a kontrolovali hru, ale hostujícího gólmana jsme nedokázali výrazněji ohrozit a do šaten tak hráči odcházeli za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli i četnost našich ofenzivních akcí polevila a dlouho tak byly k vidění hlavně souboje ve středu pole. V 57. minutě měl první gól na hlavě kapitán Jiří Duben, jeho pokus ale skončil těsně nad břevnem. Hra se pak často přerušovala jak nedovolenými zákroky, tak střídáním na obou stranách.

V 74. minutě přišla situace, která nakonec rozhodla o osudu celého utkání. Dobrou přihrávku mezi obránce dostal Novotný, který si následně poradil s vyběhnutým Jiřím Měsíčkem a poslal svůj tým do vedení.

Po obdrženém gólu jsme se tlačili do útoku, k přesnějšímu zakončení jsme se ale i přes řadu standardních situací nepropracovali. To se nezměnilo ani ve dvouminutovém nastavení a v Teletník Aréně jsme tak na jaře poprvé prohráli. Brozany si domů odvezly tři body za těsnou výhru 1:0.

Jan Spurný