SK Zápy – SK Benešov 1:5 (0:4)

Sestava: Měsíček – Duben (C), Růžek, Woitek, M. Jelínek, Eliáš, Kavalír, Koutenský, Petrlák, Dočekal, Khrolenok

Branky: 56. Kavalír – 21. Tomek, 35. Al Hammami, 40. Kubiš, 45. Sládek, 90. Kulhavý

Střídání: 46. Matějka (Dočekal), Kocourek (Koutenský), J. Jelínek (Khrolenok), 74. Tvaroh (Eliáš), 88. Tarasiuk (Woitek)

Na lavičce byl připraven: Durov

ŽK: 39. Duben – 60. Vrňák

Rozhodčí: Hanousek – Bohata, Mrkáček

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 145

Trápení v útoku i obraně a poločas hrůzy, po kterém jsme prohrávali vysoko 0:4. Tak vypadala domácí dohrávka 22. kola ČFL proti Benešovu. Zatímco našim fotbalistům se v útočné fázi vůbec nedařilo, hosté využili většinu ze svých šancí a domů si tak odvezli velmi důležité tři body.

Zápas přitom z naší strany nezačal vůbec zle. Ve hře jsme byli aktivnější a už během pár minut jsme si vypracovali dvě standardní situace. Dlouho se ale hrálo bez větší šance. Po autovém vhazování ve 21. minutě a mírně nepřehledné situaci ve vápně se k míči dostal nehlídaný hostující Tomek a Benešov šel zničehonic do vedení. To byla po dosavadním průběhu poměrně dost studená sprcha.

Ihned po obdržené brance jsme se hnali do vápna soupeře, benešovská obrana ale ochotně blokovala všechny střelecké pokusy. Ve 35. minutě jako by se opakovala situace z první branky utkání. Přes naši útočnou snahu to byl opět Benešov, který se radoval z dalšího vstřeleného gólu. Kulhavý se přes těsné bránění dvojicí hráčů dokázal prosadit a poslat přihrávku na hranici malého vápna, kde do míče jen lehce ťuknul Al Hammami a jeho slabý pokus zapadnul až za záda Jiřího Měsíčka.

Za necelé dvě minuty mohlo být ještě hůř. Po centru od Al Hammamiho hlavičkoval Mareš, gólman Měsíček se ale tentokrát nenechal zahanbit a nebezpečné zakončení zkušeného útočníka vytáhnul nad břevno. Bohužel ale dvoubrankové manko stejně nemělo dlouhého trvání. Ve 40. minutě totiž běžel sám na Měsíčka Kubiš, který se prezentoval prudkou střelou pod břevno, na kterou neměl náš brankář nárok.

Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. Minutu před koncem poločasu Mareš zpoza vápna vyslal prudkou střelu, kterou Měsíček s vypětím všech sil vyrazil na roh. Jenže ani tento zákrok nestačil. Hosté totiž následnou standardku rozehráli velmi dobře a na centrovaný balon si naskočil Sládek, který udělal definitivní tečku za hrůzostrašným poločasem. Do šaten jsme odcházeli za stavu 0:4.

Na začátku druhé půle jsme byli aktivní a konečně jsme se dostávali do zakončení, která přímo ohrozila gólmana Schummera. V 56. minutě jsme se dočkali zasloužené odměny – povedený centr střídajícího Jana Jelínka mířil přesně na nikým nehlídaného Patrika Kavalíra, který brankáře Benešova prudkým pokusem prostřelil.

Dobrou šanci ke skórování měl v 64. minutě Josef Eliáš, jeho tvrdé zakončení ale Schummer zneškodnil. Druhou asistenci v zápase si o několik minut později mohl připsat Jan Jelínek, který do vápna přihrával Tomáši Matějkovi, jenže tomu míč vůbec nesednul a slabý pokus mířil mimo branku.

Přestože o vítězi bylo v Teletník Aréně již delší dobu rozhodnuto, poslední hřebíček do rakve přidali hosté v 90. minutě, když se po dobrém pasu Vosáhla prosadil Kulhavý. Utkání proti Benešovu nám vůbec nevyšlo a prohráli jsme vysoko 1:5.¨

Jan Spurný