FC Slovan Velvary – SK Zápy 2:2 (0:0)

Sestava: Měsíček – Duben (C), Růžek, Woitek, M. Jelínek, Eliáš, Tvaroh, Kavalír, Kocourek, J. Jelínek, Matějka

Branky: 48. Šimkovský, 73. Březina – 68. Tvaroh, 79. M. Jelínek

Střídání: 68. Petrlák (Eliáš), 77. Koutenský (Tvaroh), 90. Dočekal (Matějka)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Khrolenok, Tarasiuk

ŽK: 23. Havránek, 55. Chábera, 86. Vopat – 18. Duben, 90+2. Kocourek

Rozhodčí: Kubec – Hodek, Fencl

Místo konání: Velvary

Diváci: 290

Po velmi nepovedeném domácím zápase proti Benešovu, po němž byl odvolán hlavní trenér Petr Vrabec, jsme se s obměněným realizačním týmem vydali do Velvar. Proti týmu, kterému patří v tabulce ČFL skupiny B druhá pozice, jsme za poločas dokázali dvakrát srovnat nepříznivý stav a po remíze 2:2 jsme si tak do Záp odvezli cenný bod! Premiérový gól v našem dresu vstřelil Philipp Tvaroh.

Úvodní desetiminutovka příliš akce nenabídla, poté se ale domácí začali do zápasu více dostávat. Svého bývalého gólmana Jiřího Měsíčka se pokusili ohrozit několika standardními situacemi, jenže ty přes zápskou obranu neprošly. Dlouho se pak hrálo kolem středu hrací plochy a často se kvůli faulům přerušovalo. Pár minut před koncem první půle se velvarští dožadovali penalty po zákroku Měsíčka, sudí Kubec ale zůstal klidný.

Mnohem zajímavější než úvodních 45 minut byl druhý poločas. Už krátce po jeho startu šly Velvary do vedení. Centr z přímého kopu propadnul až na osamoceného Šimkovského, který přízemní střelou z úhlu propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí se pak hnali za druhým gólem, postupně jsme ale otěže zápasu přebrali my. V 55. minutě propadnul volný kop v podání Philippa Tvaroha až na brankáře Štefana, který musel nebezpečný pokus zastavit konečky prstů.

V 65. minutě mohl hlavní rozhodčí nařídit pokutový kop po zákroku na Martina Jelínka, stejně jako v prvním případě se ale penalta nekopala. Dlouho nás to ovšem nakonec mrzet nemuselo. O tři minuty později se totiž po několika odrazech k míči dostal Philipp Tvaroh, hlavou překonal domácího gólmana a mohl oslavit svou první branku v zápském dresu.

Jenže Velvary si už za chvíli vzaly vedení zpět. Prudkou střelu Jakaba ze 72. minuty sice Měsíček vyrazil, bohužel jen k připravenému Březinovi, na jehož dorážku už 31letý brankář nestihl zareagovat.

I napodruhé se nám ale stav duelu podařilo srovnat! V 78. minutě jsme zahájili sérii standardních situací, která vyvrcholila rohovým kopem Patrika Kavalíra o minutu později. Dobrý centr prodloužil Lukáš Woitek na zadní tyč, kde se nikým nehlídaný Martin Jelínek hlavou opřel do míče a uklidil ho do odkryté brány – 2:2!

Velezkušený fotbalista se mohl zanedlouho prosadit podruhé, na prodloužený Kavalírův centr však těsně nedosáhl. Hrdinou samého závěru utkání se stal Měsíček, který zblízka fantasticky zneškodnil tutovku střídajícího Šlegla! Napínavý zápas proti Velvarům tak nepoznal vítěze a body se po remíze 2:2 dělily. 

Jan Spurný