SK Zápy – FK Mladá Boleslav B 4:3 (1:0)

Sestava: Měsíček – Duben (C), Růžek, Woitek, M. Jelínek, Eliáš, Tvaroh, Kavalír, Kocourek, J. Jelínek, Matějka

Branky: 29. a 63. Matějka, 58. a 72. Duben (obě pen.) – 48. Král, 52. a 53. Tichý

Střídání: 55. Petrlák (Eliáš), Koutenský (Tvaroh), 82. Kubů (Kocourek), 89. Tarasiuk (J. Jelínek)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Dočekal, Khrolenok

ŽK: 9. Tvaroh – 73. Kořán, 90+3. Coňk

Rozhodčí: Hanousek – Bohata, Pánek

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 250

Trojici domácích zápasů na závěr sezony 2022/23 jsme odstartovali proti B-týmu Mladé Boleslavi. Po prvním poločase, ve kterém jsme vedli 1:0, boleslavští na začátku druhé půle třemi rychlými góly otočili stav utkání. Následovala série hned čtyř pokutových kopů, po jednom z nich lapili brankáři na obou stranách hřiště. Gólman Jiří Měsíček nám právě chycenou penaltou v 82. minutě zachránil tři body. Dvě branky v domácím utkání opět vstřelil Tomáš Matějka, dvě penalty proměnil kapitán Jiří Duben.

Od začátku duelu jsme byli aktivní a těžit jsme z toho mohli v 8. minutě, kdy po přihrávce Patrika Kavalíra střílel ve vápně Ondřej Kocourek. Jeho pokus byl ale slabý a navíc zamířil jen do rukavic připraveného brankáře Kořána. Do velké šance se o sedm minut později dostal Jan Jelínek, jenže jeho prudkou střelu gólman Boleslavi levou nohou vyrazil.

Ve 29. minutě jsme výrazný tlak konečně zužitkovali. Po lehké přihrávce Kocourka se ve vápně prosadil Tomáš Matějka, který tvrdou ránou propálil hostujícího brankáře. Pět minut poté mohl stále trvající herní převahu využít Jan Jelínek, ale střelu z voleje si znovu pohlídal pozorný Kořán. V prvním poločase tak byla k vidění nakonec jen jedna branka. 

Do druhé části jako by vstoupil úplně jiný tým Boleslavi. Už ve 48. minutě se totiž hosté mohli po ráně bez přípravy v podání Krále radovat z vyrovnání. Tlak boleslavských fotbalistů neustával a za chvíli bylo ještě hůř – prudkou přihrávku do malého vápna totiž s přispěním odrazu od Měsíčka využil Tichý. Uběhla sotva minuta a stejný hráč se zcela osamocen dostal až před našeho gólmana, který mu sice zmenšil střelecký úhel, ale dvacetiletý obránce si poradil – 1:3.

Zanedlouho se nám podařilo snížit. Hostující Novák ve vápně zezadu postrčil Jana Jelínka a rozhodčí nařídil pokutový kop, který razantní střelou do protipohybu gólmana proměnil kapitán Jiří Duben

V 63. minutě bylo opět srovnáno! Patrik Kavalír našel přesným centrem od rohového praporku hlavu Tomáše Matějky, který se nemýlil a vstřelil svůj druhý gól zápasu. 

Boleslavští zvýšili svou aktivitu, chyby v jejich rozehrávce ale využil střídající Miroslav Petrlák. Ten vyslal do samostatného úniku Kocourka, kterého Kořán v šestnáctce podrazil a sudí nařídil další penaltu.  Tu tentokrát Duben proměnil střelou do levého spodního rohu těsně pod brankářem hostů. 

V 79. minutě hlavní rozhodčí odpískal po podražení Matějky ve vápně už třetí pokutový kop. Tentokrát již ale Kořán na Dubna vyzrál a míč dobrým zákrokem vyrazil mimo hrací plochu. Vzápětí se mohla z vyrovnání po čtvrté nařízené penaltě v utkání po zákroku Petrláka radovat rezerva Boleslavi, jenže Jiří Měsíček se patrně inspiroval zákrokem na opačné polovině hřiště a také on pokutový kop v podání Vojty zneškodnil. Nakonec šlo o poslední nebezpečnou střelu celého zápasu. B-tým Mladé Boleslavi jsme po bláznivém průběhu druhého poločasu porazili těsně 4:3 a do tabulky jsme si připsali tři body.