SK Zápy – FK Viktoria Žižkov 0:0

Sestava: Měsíček – Duben (C), Růžek, Woitek, M. Jelínek, Eliáš, Kavalír, Petrlák, J. Jelínek, Kocourek, Matějka

Bez branek

Střídání: 73. Koutenský (Eliáš), 80. Dočekal (Matějka), 89. Tvaroh (Kocourek)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Khrolenok, Kubů, Tarasiuk

ŽK: 11. Matějka, 39. Petrlák, 78. M. Jelínek – 11. Tregler

Rozhodčí: Lerch – Melichar, Hes

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 450 

Předposlední utkání letošního ročníku jsme odehráli doma proti již jasnému mistrovi ČFL skupiny B – Viktorii Žižkov. Zápas, který sledovala velmi slušná divácká návštěva, po nepříliš pohledném průběhu a nízkém počtu šancí nepoznal vítěze. Po bezbrankové remíze jsme proti vedoucímu celku ligy brali bod a upevnili jsme si šestou pozici v tabulce.

Hosté už od úvodního hvizdu více drželi míč a diktovali tempo hry, k vidění ale bylo naprosté minimum šancí. Nejzajímavějším momentem první desetiminutovky tak byla strkanice před bránou Žižkova, po které si žlutou kartu odnesl Tomáš Matějka a na druhé straně Jaroslav Tregler. Ve 14. minutě málem zafungoval rohový kop Patrika Kavalíra, nebezpečný centr musel vyboxovat gólman Švenger.

Vstřeleným gólem neskončil ani závar ve 30. minutě, kdy hostující brankář musel nad břevno vytáhnout nepřesnou obrannou hlavičku Klusáka. Takřka do konce první půle jsme přebrali otěže zápasu, žádnou nadějnější příležitost jsme si ale nevypracovali a stav tak byl stále nerozhodný.

Vůbec největší šanci zápasu měl na kopačkách v 58. minutě střídající Petráň. Třicetiletý útočník po přesné přihrávce chytře obešel Jiřího Měsíčka, jeho gólovou střelu ale dobře načasovaným skluzem zlikvidoval Jiří Duben. Naši nejvýraznější šanci zakončoval o deset minut později hlavou Matějka, jenže přímo do rukavic brankáře Slaniny, který o pauze vystřídal Švengera.

Zbytek utkání už se obešel bez brankových příležitostí. Duel s Viktorií Žižkov tak spravedlivě skončil bezbrankovou remízou a body se v Teletník Aréně dělily.

Jan Spurný