SK Zápy – FC Hradec Králové B 5:0 (3:0)

Sestava: Řehák – M. Jelínek, Duben (C), Stropek, Woitek – Súkenník, Zbrožek – Kavalír, Petrlák, Kocourek – Kubů

Branky: 15. Zbrožek, 24. Kocourek, 32. Kubů, 72. Kavalír, 90+1. Zoubek 

Střídání: 61. Turyna (Kubů), Eliáš (Kocourek), 70. Zoubek (Zbrožek), 80. Khrolenok (Kavalír), Tarasiuk (Woitek

Na lavičce byl připraven: Durov

Bez karet

Rozhodčí: Doubrava – Švagr, Zoufalý

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 150

Pět gólů a čisté konto navrch – tomu říkáme ideální domácí premiéra! Zápas proti rezervě Hradce Králové jsme rozhodli už v prvním poločase, ve kterém jsme vstřelili tři branky. Kdo v neděli dorazil do Teletník Arény, rozhodně neprohloupil. Vedení jsme totiž ve druhé půli ještě navýšili a přítomní fanoušci se dočkali hned pěti branek! Bonusem k vysoké výhře je navíc čisté konto, které s velkou pomocí obránců vychytal Josef Řehák.

Úvod utkání nám vyšel podobně jako ve středečním duelu s Benátkami nad Jizerou v MOL Cupu. Úplný začátek zápasu byl sice plný nepřesností z obou stran, postupně jsme se ale propracovali do několika zajímavých šancí. Tu, která byla nakonec vítězná, rozehrál v 15. minutě od rohového praporku Patrik Kavalír. Na jeho centr k bližší tyči si naběhnul Kristian Zbrožek, odpoutal se od všech hráčů soupeře a hlavou míč poslal nechytatelně do sítě.

Ani čekání na druhou branku utkání nebylo dlouhé. Jeden z hradeckých hráčů se ve 24. minutě lehce dotkl míče při rozehrávce přímého kopu, čehož využil pozorný Ondřej Kocourek, který bránícího fotbalistu oběhl a obstřelil bezmocného brankáře Zadražila. O osm minut později jsme šli do trháku, když se po dalším rohovém kopu Kavalíra trefou z voleje prosadil Matyáš Kubů. Do vápna soupeře pak i nadále směřoval jeden centr za druhým, více gólů už jsme ale v prvním poločase nedali.

Druhé dějství hosté začali výrazně aktivněji, skvěle se ale prezentovali naši obránci, kteří likvidovali všechny jejich šance. Hra se od pauzy vyrovnala, hradečtí se ale nedokázali propracovat do výraznější šance na snížení. To se jim vymstilo v 72. minutě, kdy po rychlé akci založené Igorem Súkenníkem a centru Miroslava Petrláka míč do branky dopravil Patrik Kavalír a zkompletoval tak bilanci 1+2.

Všichni hráči už tušili, že o výsledku je dávno rozhodnuto, a tak se utkání spíše dohrávalo. Přesto stav ještě výstavní ránou v nastavení zkorigoval střídající Filip Zoubek, který napřáhnul z rohu pokutového území a tvrdou střelou na zadní tyč propálil vše, co mu stálo v cestě. B-tým Hradce Králové jsme v domácím prostředí porazili vysoko 5:0 a po dvou kolech ČFL zůstáváme v tabulce stoprocentní.

Jan Spurný