SK Zápy – FK Chlumec nad Cidlinou 2:0 (1:0)

Sestava: Řehák – M. Jelínek, Duben (C), Stropek, Woitek – Zbrožek, Súkenník – Kavalír, Kocourek, Petrlák – Kubů

Branky: 5. Woitek, 63. Stropek

Střídání: 56. Pardubský (Petrlák), 66. Turyna (Kubů), 78. Zoubek (Kocourek), Eliáš (Súkenník), Khrolenok (Kavalír)

Na lavičce byli připraveni: Durov - Tarasiuk

ŽK: 64. Kubů – 22. Veselka, 27. Slavík, 65. Doležal, 86. Krčál

Rozhodčí: Nedvěd – Flade, Krupka

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 150

Fantastický vstup do sezony pokračuje! V domácím utkání 4. kola ČFL plném šancí jsme porazili Chlumec nad Cidlinou 2:0! Brankami se zaskvěla dvojice obránců. Už v 5. minutě jsme šli do vedení zásluhou Lukáše Woitka, definitivní tečku za zápasem svým prvním gólem v zápském dresu udělal Daniel Stropek. Ani tentokrát jsme soupeři nepovolili jedinou vstřelenou branku a v lize zůstáváme stoprocentní!

Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně, už ve 4. minutě šel sám na bránu Ondřej Kocourek, proti kterému ale včas vyběhl gólman Brát a nebezpečnou akci zastavil. Dlouho nás to ale mrzet nemuselo. O minutu později poslal Patrik Kavalír centr z volného kopu do pokutového území, kde se míč po odrazu dostal až ke kopačkám Lukáše Woitka. Zkušený fotbalista se příliš nerozmýšlel a z poměrně složité pozice pravačkou vypálil nechytatelně pod břevno – 1:0!

Naše aktivita po vstřeleném gólu trochu opadla a hosté se tak mohli více dostat do hry, žádnou nebezpečnější příležitost si ale nevypracovali. Velkou šanci měl naopak v 19. minutě Matyáš Kubů, jeho tvrdou střelu zevnitř vápna ale vyrazil brankář. Střeleckou smůlu si náš útočník vybral i o tři minuty později, když pohotový Brát vychytal jeho samostatný únik.

Ve 42. minutě Kocourek kličkoval vápnem mezi soupeři až do chvíle, kdy ho hostující kapitán Veselka podrazil a rozhodčí nařídil penaltu. Pokutového kopu se ujal Jiří Duben, který tentokrát zvolil střelu doprostřed brány, kde však zůstal stát připravený Brát a nohou míč vyrazil. Přes řadu výrazných šancí jsme tak odcházeli do šaten pouze s jednobrankovým vedením.

V 50. minutě mohl po rohovém kopu hlavou zvýšit Martin Jelínek, kterému ale zakončení nesedlo a míč poslal jen do země, o pět minut později selhal i pokus Jiřího Dubna. V 63. minutě jsme smůlu z rohů konečně prolomili, když centr Kavalíra do sítě uklidil Daniel Stropek, pro kterého šlo o první branku v našich barvách!

V 72. minutě nás důležitými zákroky podržel brankář Josef Řehák, když vyrazil nebezpečnou hlavičku Kneifela a pohlídal si i následnou střelu Weise. Zbytek utkání už žádnou větší šanci nenabídl a i počtvrté jsme v letošní sezoně zvítězili, navíc s dalším čistým kontem!

Jan Spurný