SK Sokol Brozany – SK Zápy 0:2 (0:1)

Sestava: Řehák – M. Jelínek, Duben (C), Stropek, Woitek – Zbrožek, Súkenník – Kavalír, Kocourek, Pardubský – Kubů

Branky: 13. Súkenník, 64. Pardubský

Střídání: 10. Eliáš (Zbrožek), 71. Zoubek (Kubů), Petrlák (Kocourek), 80. Khrolenok (Kavalír), Tarasiuk (Pardubský)

Na lavičce byl připraven: Durov

ŽK: 26. Krátký, 89. Zárybnický – 34. Duben

Rozhodčí: Melničuk – Šmat, Talpáš

Místo konání: SK Sokol Brozany

Diváci: 290

Šlágr kola pro Zápy! Neuvěřitelná forma pokračuje, což jsme dokázali vítězstvím 2:0 na půdě Brozan. V důležitém boji o udržení prvního místa nám triumf svým prvním gólem v Zápech vystřelila letní posila Igor Súkenník, definitivní tečku za utkáním udělal bývalý hráč Brozan Václav Pardubský. Obrana znovu fungovala kompaktně a v kolonce obdržených branek tak i po pátém ligovém zápase svítí nula!

Utkání jsme poprvé v ročníku sehráli v hráči oblíbených černých dresech. Od začátku bylo znát, že oba týmy chtějí vedení co nejdříve strhnout na svou stranu a k vidění tak bylo několik náznaků šancí. Velkou kaňkou na celém zápase je zranění Kristiana Zbrožka, který musel už v osmé minutě opustit hřiště.

První velkou příležitost měl na kopačkách v závěru 10. minuty Krátký. Domácí kapitán ale tvrdou střelu z hranice vápna poslal jen doprostřed brány, kde byl připravený Josef Řehák, který nebezpečnou ránu vyrazil. Zanedlouho se projevilo známé pravidlo nedáš – dostaneš. Patrik Kavalír totiž dlouhým centrem z volného kopu našel přesně hlavu Igora Súkenníka a zkušený záložník se ve skvělé pozici nemýlil! Naše letní posila tak zaznamenala první soutěžní branku.

Hra se pak často kouskovala a ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat souvislejší tlak. Ve 37. minutě mohl naše vedení navýšit Kavalír, jeho ránu z úhlu ale vyrazil brankář Kouba a míč do sítě z následné dorážky nedostal ani Lukáš Woitek. Vzápětí levačkou tvrdě pálil Súkenník, také jeho pokus ale domácí gólman vychytal. Na úplném konci nastavení Kouba vytáhnul parádní dalekonosnou střelu Josefa Eliáše.

Úvod druhého poločasu byl asi nejaktivnějším úsekem celého zápasu. V 57. minutě měl další šanci Kavalír, v samostatném úniku ale trefil jen gólmana Brozan. O sedm minut později se konečně zadařilo. Na rohový kop Kavalíra si naskočil Jiří Duben, který hlavou prodloužil na zadní tyč a tam míč do prázdné brány doklepnul Václav Pardubský!

Obraz hry se pak vrátil do kolejí prvního poločasu a na trávníku fotbalisté podstupovali jeden souboj za druhým. Vůbec největší šanci domácích měl v 84. minutě střídající Ugwu, který i díky odrazu nastřelil bližší tyč.

Velmi důležitý zápas v Brozanech jsme zvládli a i po pátém kole se držíme na čele tabulky se stoprocentní bilancí!

Jan Spurný