MOL Cup: SK Zápy – FC SILON Táborsko 1:0 (0:0)

Sestava: Durov – Pardubský, Duben (C), Stropek, Woitek – Súkenník, Eliáš – Kavalír, Petrlák, Khrolenok – Zoubek

Branka: 53. Kavalír

Střídání: 46. Kocourek (Khrolenok), Kubů (Zoubek), 88. Kolodezhnyi (Kavalír), 90+3. M. Jelínek (Kocourek)

Na lavičce byli připraveni: Řehák – Tarasiuk

ŽK: 44. Eliáš, 50. Petrlák, 51. Kubů, 90+1. Kolodezhnyi, 90+4. Durov – 71. Mach

Rozhodčí: Krejsa – Mokrusch, Vyhnanovský

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 235

Postup do třetího kola MOL Cupu máme v kapse! V domácím prostředí jsme přivítali atraktivního druholigového soupeře z Tábora, kterého jsme dokázali držet na uzdě. Sami jsme si naopak vypracovali několik skvělých šancí, ujala se ale pouze střela Patrika Kavalíra z 53. minuty, která byla nakonec vítěznou. Také proti soupeři z čela Fortuna Národní ligy jsme udrželi čisté konto a do třetího kola poháru jsme postoupili třetí rok v řadě!

Poměrně slušná divácká návštěva si už od úvodního hvizdu užívala utkání ve slušném tempu. K prvnímu gólu měli zpočátku blíže hosté, v páté minutě musel proti nebezpečné střele Macha zasahovat brankář Kirill Durov.

Jednoznačně největší šanci prvního poločasu měl Filip Zoubek. Aktivní Josef Eliáš proběhl střed hřiště a přihrál Lukáši Woitkovi, který míč předložil do tutovky Zoubkovi, jenže jeho střelu rukama fantasticky vyrazil gólman Kerl.

K vidění pak byla řada nedovolených zákroků a hra se tak velmi často přerušovala. Táborsko nejvíce zahrozilo ve 39. minutě, kdy hostující kapitán Kateřiňák nastřelil levou tyč. Vyrovnaná první půle skončila výsledkem 0:0.

Jako zásadní se nakonec ukázalo střídání po pauze, kdy do hry naskočil Matyáš Kubů a Ondřej Kocourek. Právě střelecký pokus druhého jmenovaného obrana hostů přizvedla, důrazný Kubů ale sklepl Patriku Kavalírovi, který poskakující míč po zemi uklidil do levého rohu sítě a poslal nás do vedení!

Úřadovala pak především obrana, která hostující fotbalisty dlouho nepouštěla do jakékoliv šance. Druhý gól zápasu mohl naopak po centru z levé strany a výborné přihrávce hlavou od Jiřího Dubna přidat Kubů, jeho zakončení ale mířilo jen do břevna a následný závar přerušil nedovolený zákrok.

Vůbec největší šanci hosté spálili v 76. minutě, kdy se balon po centru dostal až před nikým nehlídaného Zemana, jenže ten před prázdnou bránou nedokázal zakončit. Poté se zahrávalo několik standardních situací na obou stranách hřiště, shodně jim ale chyběla efektivita. Soubojový závěr duelu už se dohrál bez větších útočných akcí a po pětiminutovém nastavení jsme tak mohli slavit pohárový postup!

Třetí sezonu v řadě se nám podařilo ve druhém kole MOL Cupu porazit druholigové mužstvo. Naše letošní série bez obdrženého gólu se navíc prodloužila na 7 soutěžních utkání a těžko uvěřitelných 630 minut!

Další pohárový soupeř nám bude nalosován ve středu 13. srpna od 12 hodin. Los můžete tradičně sledovat na stanici ČT Sport.

Jan Spurný