SK Zápy – FK Arsenal Česká Lípa 2:0 (1:0)

Sestava: Řehák – M. Jelínek, Duben (C), Stropek, Woitek – Súkenník, Eliáš – Kavalír, Kocourek, Petrlák – Kubů

Branky: 26. Petrlák, 77. Duben (pen.)

Střídání: 58. Zoubek (Kubů), Khrolenok (Kavalír), 75. Pardubský (Petrlák), 80. Turyna (Kocourek), Kolodezhnyi (Woitek)

Na lavičce byli připraveni: Durov, Tarasiuk

ŽK: 16. Eliáš, 53. Woitek – 33. Filip, 51. Brejcha, 76. Penc, 77. Šimon, 79. Kazda

Rozhodčí: Drábek – Raplík, Braun

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 150

V šestém kole ČFL do Záp přijel Arsenal Česká Lípa. Nováček soutěže se v Teletník Aréně prezentoval pěkným fotbalem, ani tým z Libereckého kraje ale nedokázal prolomit naši pevnou obranu a odvezl si domů prohru 0:2. Svůj první gól sezony vstřelil Miroslav Petrlák, vedení navyšoval z pokutového kopu kapitán Jiří Duben. V soutěžních zápasech je naše série bez obdrženého gólu dlouhá už 720 minut!

Do rychlého vedení jsme mohli jít již v šesté minutě. Ondřej Kocourek běžel sám na brankáře Krále, jeho střela ale jen orazítkovala pravou tyč. Soupeře jsme pak pod tlak dostali řadou standardních situací během několika minut, gól jsme z nich však nevstřelili.

Českolipští se postupně osmělovali a dobře jim fungovala především hra po křídlech, kde vynikali rychlí hráči. Ve 21. minutě běžel z protiútoku na Josefa Řeháka úplně osamocený Baláž, který si ale míč příliš předkopl a náš gólman efektivním skluzem šanci zneškodnil.

Zanedlouho jsme se z první branky naopak radovali my. Patrik Kavalír rozehrál přímý kop a ve vápně přesně našel hlavu Miroslava Petrláka, který zády k bráně poslal míč do sítě – 1:0! O chvíli později hosté zahrozili nenápadnou hlavičkou směřující pod břevno, tu ale vyškrábnul pozorný Řehák. Ve 36. minutě mohl Petrlákovu trefu napodobit Martin Jelínek, tentokrát byl ale brankář v lepší pozici. O šest minut později fotbalisté Arsenalu dostali balon za záda Řeháka, byl jim však odmáván ofsajd.

V 52. minutě se po rychlém průniku po křídle a přihrávce Lukáše Woitka ocitl ve velké šanci Matyáš Kubů, jenže jeho prudkou střelu z hloubi vápna vyrazil Král před sebe a neujala se ani následná dorážka Igora Súkenníka. Česká Lípa pak byla aktivnějším týmem a statečně se snažila o vyrovnání.

Po rohovém kopu v 66. minutě se mohl na druhé straně hřiště prosadit Daniel Stropek, hlavou ale napálil jen břevno.

V 75. minutě byl ve vápně podražen Filip Zoubek a sudí Drábek tak nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal kapitán Jiří Duben a trefou do pravé části branky se nemýlil – 2:0 pro Zápy! V 82. minutě musel opět do akce Řehák, který dobře přečetl situaci, zmenšil střelecký úhel střídajícímu Beránkovi a reflexivním zákrokem pokryl jeho střelu zblízka. Definitivní pojistku mohl v závěru zápasu přidat Zoubek, lob přes gólmana mu ale nevyšel.

Také v šestém ligovém utkání jsme obstáli a i přes aktivní hru a několik výrazných šancí České Lípy jsme ze hřiště znovu odcházeli bez obdržené branky a s výhrou 2:0!

Jan Spurný

SK Zápy – FK Arsenal Česká Lípa 2:0 (1:0)