FK Přepeře – SK Zápy 1:1 (0:1)

Sestava: Řehák – M. Jelínek (C), Súkenník, Stropek, Woitek – Petrlák, Eliáš – Kavalír, Kocourek, Pardubský – Turyna

Branky: 66. Martan – 21. Woitek

Střídání: 75. Zoubek (Kocourek), 79. Khrolenok (Pardubský), Matějka (Turyna), 84. Kolodezhnyi (Kavalír)

Na lavičce byli připraveni: Durov – J. Jelínek, Tarasiuk ŽK: 65. Pavlata, 78. Novotný, 86. Šťovíček – 50. Woitek

Rozhodčí: Švagr – Doubrava, Glogar

Místo konání: RTW Arena, Přepeře

Diváci: 250

První ztráta bodů v lize přišla v devátém kole v Přepeřích. Ve vyrovnaném klání jsme sice šli ve 21. minutě do vedení zásluhou Lukáše Woitka, domácí ale ve druhém poločase dokázali převzít otěže zápasu a vyrovnat, když se trefil Martan. Utkání tak skončilo spravedlivou remízou 1:1. Přesto nadále držíme ligovou neporazitelnost, kterou se pokusíme uhájit také v příštím venkovním duelu na půdě Kolína. 

Úvod zápasu byl na zajímavější šance skoupý, ani jeden z týmů nechtěl dostat první gól a tak se hrálo velmi opatrně. Až do 15. minuty nebyla k vidění jediná střela na bránu. To se změnilo o šest minut později. Patrik Kavalír rozehrál standardku z pravé hranice vápna až na vzdálenější tyč. Tam byl připravený a nikým nehlídaný Igor Súkenník, který vrátil míč do pokutového území, kde si ho mezi protihráči našel Lukáš Woitek a přihrávku ztečoval do sítě.

Woitek byl také u další velké příležitosti ze 40. minuty, kdy jeho gólovou hlavičku rukou reflexivně vyrazil brankář Truksa. Vzápětí šel Kavalír po precizním pasu Josefa Eliáše sám na gólmana, který ale i přes uklouznutí dokázal míč na poslední chvíli zblokovat tělem.

Druhý poločas domácí zahájili výrazným tlakem na útočné polovině, pod kterým nás dlouhou dobu drželi. Dobrou šanci měl na naší straně v 54. minutě po nebezpečném brejku Kavalír, jenže prováhal příležitost ke střele. Vyrovnání přišlo v 66. minutě, když osamocený Janošík z levého křídla poslal do vápna skákavý centr, který si našel Martan a prudkou střelou uklidil míč do pravé strany branky.

Ještě hůř mohlo být v 78. minutě, kdy Přepeře vystihly krátkou přihrávku Súkenníka a po přihrávce střídajícího Šťovíčka byl před prázdnou bránou Daníček. Jeho tutovku ale na poslední chvíli skluzem zblokoval pozorný Daniel Stropek.

Přes útočnou snahu obou týmů už pak rozhodující gól nepadl. Zbytek duelu totiž připomínal spíše bitevní vřavu, při které na trávníku docházelo k řadě faulů a hra se neustále přerušovala. To se nezměnilo ani během dlouhého šestiminutového nastavení.

Utkání devátého kola ČFL proti Přepeřím tak po vyrovnaném průběhu skončilo spravedlivou remízou 1:1.

Jan Spurný

FK Přepeře - SK Zápy 1:1 (0:1)