FK Pardubice B – SK Zápy 1:3 (1:2)

Sestava: Řehák – Pardubský, Duben (C), Súkenník, Woitek – M. Jelínek, Eliáš – Kavalír, Kocourek, Khrolenok – Kubů

Branky: 35. Miláček – 21. Kocourek, 45. Woitek, 51. Pardubský

Střídání: 46. Matějka (Kubů), 68. Zoubek (Khrolenok), 78. Stropek (Kavalír), Petrlák (Kocourek), 89. J. Jelínek (M. Jelínek)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Tarasiuk

ŽK: 49. Mareš – 23. M. Jelínek, 31. Pardubský

Rozhodčí: Hanousek – Bohata, Pánek

Místo konání: Stadion Pod Vinicí, Pardubice

Diváci: 90

Z Pardubic se třemi body v zádech! Venkovní utkání na východě Čech nám vyšlo velmi slušně. Do vedení jsme šli díky pohotové brance Ondřeje Kocourka, na kterou domácí ještě dokázali zareagovat a srovnat stav. Pak ale rozhodl především gólový závěr prvního poločasu a také začátek toho druhého, kdy se postupně trefili oba krajní obránci – Lukáš Woitek a Václav Pardubský. Skvěle pak zafungovala obrana, která Pardubice nepouštěla do žádných výraznějších šancí a příznivý stav udržela. Dobrým výkonem a vítězstvím jsme tak odčinili domácí prohru proti Ústí nad Labem.

Už od úvodu jsme se usadili na útočné polovině a hrozili především ze standardních situací, které ale dobře pokrýval brankář Kinský. Pardubičtí se postupně začali osmělovat a do útoku se dostávali především z brejkových situací. Kolem desáté minuty byla k vidění řada standardek, na obou stranách ale dobře zafungovaly jak obranné řady, tak gólmani.

První gólová střela tak nakonec přišla ve 21. minutě. Autové vhazování Václava Pardubského hlavou do vápna prodloužil Martin Jelínek a Kinský si šel pro balon. Zničehonic se k němu ale přiřítil pohotový Ondřej Kocourek, domácímu brankáři udělal kličku a zakončil do odkryté sítě – 1:0 pro Zápy!

Pardubice mohly už za dvě minuty srovnat, prudkou dalekonosnou střelu Solila ale Josef Řehák konečky prstů vytáhnul nad břevno. Domácí pak doslova dobývali naši obranu, která je dlouho držela na uzdě. Východočeši nakonec srovnali právě z jednoho z brejků, když po dobré přihrávce Sedláčka vypálil z hranice vápna po zemi Miláček a překonal Řeháka.

Ve zbytku prvního poločasu sice Pardubice byly lepším týmem, v samém závěru jsme ale šli znovu do vedení! A opět u toho byl Pardubský, který aut tentokrát rychle rozehrál na nabíhajícího Josefa Eliáše. Ten z brankové čáry na poslední chvíli nacentroval do pokutového území, kde si míč našel Lukáš Woitek a hlavou ho o zem dostal za Kinského!

Podobně jako závěr prvního poločasu nám vyšel také vstup do toho druhého. V 51. minutě rozehrál Patrik Kavalír volný kop, míč po odrazu propadnul na Václava Pardubského a ten tvrdou ranou propálil gólmana – 3:1!

Další vstřelená branka nás viditelně povzbudila a pardubické, kteří do té doby hráli poměrně aktivně, naopak zaskočila. Dlouho se pak nemohli, mimo jiné vinou nepřesných přihrávek, dostat do větší gólové příležitosti. Hra se pak navíc rozkouskovala a i naše tempo s přibývajícími minutami upadalo.

V 69. minutě dobře pálil domácí Brdička, jeho střela se ale do růžku Řehákovy brány těsně nevešla. Aktivitu obou týmů pak ještě více zpomalila střídání. Pardubičtí se na konci utkání snažili k brance propracovat kombinačně, ani to jim ale nevyšlo a z východních Čech jsme si tak po dobrém výkonu a důležité výhře 3:1 odvezli všechny tři body!

                                                                                                          Jan Spurný

-8mj6661