FK Baník Most - Souš – SK Zápy 2:2 (0:1)

Sestava: Řehák – Stropek, Petrlák, Súkenník (C), Woitek – Eliáš, Kocourek – Kavalír, Zoubek, Khrolenok – Kubů

Branky: 48. Glaser (pen.), 70. Novotný – 10. a 50. Stropek

Střídání: 63. Matějka (Zoubek), 77. Kolodezhnyi (Kubů), J. Jelínek (Khrolenok), 89. Tarasiuk (Kavalír)

Na lavičce byli připraveni: Durov – M. Jelínek

ŽK: 59. Novák, 77. Kubeš, 78. Petržílka – 61. Stropek, 84. Woitek

Rozhodčí: Rejžek – Matyš, Kotalík

Místo konání: Fotbalový stadion Josefa Masopusta, Most

Diváci: 350

Další z řady nedávných remíz přišla ve venkovním utkání proti Mostu. V něm jsme dvakrát vedli po brankách obránce Daniela Stropka, domácí ale v obou případech dokázali na nepříznivý stav zareagovat a srovnat. Napínavý zápas tak skončil 2:2 a souboj druhého celku tabulky se třetím vítěze nepoznal.

Do duelu jsme vstoupili v částečně pozměněné sestavě. Zpočátku se ani jeden z týmů nebyl schopný delší dobu udržet na balónu, což ale naštěstí pro přítomné diváky netrvalo dlouho a s přibývajícími minutkami přicházely první šance. V osmé minutě hledal Miroslav Petrlák střílenou přihrávkou na zadní tyč Matyáše Kubů, náš útočník ale ve skluzu míč těsně minul.

O dvě minuty později už bylo veseleji. Volný kop Patrika Kavalíra za obranu propadnul až na Daniela Stropka, který se dobře uvolnil a z první prostřelil brankáře Lichtenberga. Vedoucí branka naše fotbalisty nakopla, byl to ale Baník, který měl další větší příležitost. To když kapitán Pátek po pasu Novotného ve 22. minutě nastřelil břevno brány Josefa Řeháka.

Domácí se hnali za vyrovnáním, jenže do pokutového území se prakticky nepropracovali, takže pálili převážně z dálky a nepřesně. Poměrně ostrý a vyhrocený první poločas žádné další ohrožení branky nepřinesl a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Zápy.

Mostu se povedl vstup do druhé poloviny. Během dlouhého závaru v pokutovém území totiž došlo k faulu a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil zkušený Glaser a přestože Řehák správně vystihnul stranu, na tvrdou a přesnou střelu neměl nárok.

Jenže už za dvě minuty bylo všechno opět jinak. Po přímém kopu a odrazu ve vápně se k míči znovu dostal Daniel Stropek, který neváhal a zakončením od vzdálenější tyče nám i s přispěním teče a smolného zákroku Lichtenberga vrátil vedení!

Zápas začínal být čím dál vyhrocenější a hra se často přerušovala kvůli faulům. Přesto byly k vidění i gólové šance. Jedna z nich v 64. minutě nevyšla Kavalírovi, který v rychlém úniku po pravém křídle nastřelil posledního, vracejícího se hráče Mostu. Bohužel pak domácí v 70. minutě vyrovnali, když po centru Pátka zprava využil chaosu ve vápně Novotný, který doklepnul do odkryté sítě.

Fotbalisté Mostu pak znatelně přidali na intenzitě hry, ani zápští ale nezaostávali a snažili se utkání zlomit ve svůj prospěch. V 78. minutě šel Kubeš sám na Řeháka, ten však včasným výběhem a odkopem zamezil ohrožení branky. V dobré akci byl vzápětí střídající Jan Jelínek, nacházel se ale v těsném ofsajdu.

Pozornost našeho brankáře pak otestoval Gluski, jehož gólovou hlavičkou z hloubi vápna Řehák povedeným skokem vyrazil pryč. V závěru tříminutového nastavení mohl o vítězství rozhodnout Tomáš Matějka, jenže ani jemu hlavička nesedla. Z utkání proti Baníku jsme si tak do Záp odvezli jeden bod za remízu 2:2.

                                                                                   Jan Spurný