SK Zápy – FK Jablonec B 2:0 (2:0)

Sestava: Řehák – Pardubský, Súkenník, Petrlák, Stropek – Eliáš, M. Jelínek (C) – Woitek, Kocourek, Khrolenok – Matějka

Branky: 5. Matějka, 22. Woitek

Střídání: 60. Kavalír (Khrolenok), 81. Kolodezhnyi (Woitek), 88. Zoubek (Kocourek), Kubů (Matějka), J. Jelínek (Eliáš)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Tarasiuk

ŽK: 81. Woitek

Rozhodčí: Kubec – Doubrava, Mazanec

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 120

Podzim jsme završili vítězným utkáním proti Jablonci! O osudu zápasu rozhodl už první poločas, po 22 minutách a brankách Tomáše Matějky a Lukáše Woitka jsme totiž vedli 2:0. Hosté i přes snahu na průběžný stav nenašli odpověď a s první polovinou sezony jsme se tak rozloučili ziskem tří bodů. V tabulce nám po podzimu s 34 body patří druhé místo.

Hosté byli zpočátku aktivnější, své útoky vedli především po křídlech. Už v páté minutě se jim ale vymstila chyba v rozehrávce. Martinu Jelínkovi sice hlavička nevyšla, ale zaváhání pak rovněž hlavou napravil Tomáš Matějka, který míč propasíroval za záda brankáře Kotlina.

Jablonec i přes inkasovaný gól pokračoval v úvodní aktivitě. Šanci ohrozit branku měli hosté ze standardek kolem desáté minuty, ty ale pokryli naši obránci. Byli to opět hráči Záp, kteří se radovali ze vstřelené branky. Po sérii rychlých přihrávek z první vyslal Matějka do samostatného úniku Lukáše Woitka a náš nejlepší dosavadní střelec s ledovým klidem obstřelil hostujícího gólmana.

Vzápětí jsme mohli po Woitkově centru jít už do třígólového vedení, míč ale jen proletěl podél brankové čáry. Druhá branka útočnou snahu Jablonce viditelně otupila. Krátce před koncem poločasu mohl skóre navýšit Nikita Khrolenok, jenže jeho střela z těžké pozice v pádu proskákala těsně vedle pravé tyče.

Na startu druhé půle se oba týmy tlačily do zakončení, více na míči byli hosté. Ti se marně snažili o snížení, naše obrana totiž fungovala velmi dobře a do vápna je pouštěla jen minimálně. Gólman Řehák musel v 71. minutě vyboxovat nebezpečný střílený centr Nykrína, skvělým zákrokem se předvedl o šest minut později, když nad břevno vytáhnul zprvu vcelku nenápadnou hlavičku.

Finální desetiminutovka byla ovlivněna řadou přerušení i střídáním a ani jeden z týmů se už do žádné nadějnější příležitosti nedostal. B-tým Jablonce jsme tak v domácím prostředí porazili 2:0. Po podzimní části sezony nám v tabulce ČFL B patří s 34 body druhé místo a jen dva body ztrácíme na vedoucí Velvary.

Jan Spurný

21