FC HRADEC KRÁLOVÉ B – SK ZÁPY 3:0 (1:0)

Sestava: Řehák – Stropek, Petrlák, Súkenník, Woitek, Jelínek (C), Kavalír, Khrolenok, Kocourek, Štrombach, Matějka

Branky: 25. Hais, 73. Súkenník (vlastní gól), 84. Rada

Střídání: 19. Pardubský (Stropek), 46. Eliáš (Khrolenok), 65. Weis (Jelínek), 77. Nazarenko (Štrombach)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Kibal

ŽK: 4. Petrlák – 32. Kadrmas, 61. Hais

Rozhodčí: Toucha – Panský, Matyš

Místo konání: SA Slavia Hradec Králové

Diváci: 120

Hradec Králové už má na jaře odehrán jeden duel, minulý týden vyhrál v Přepeřích 2:0. Zápy čeká jarní premiéra kvůli odložení zápasu s B-týmem Mladé Boleslavi. Domácí do zápasu poslali hodně posil z A-týmu (Hais, Juliš, Čech, Rada, Hlaváč).

Ve 4. minutě dostal žlutou kartu Miroslav Petrlák, těsně před vápnem podrazil unikajícího protihráče, následující standardní situaci domácí nevyužili. Poté byli domácí výrazně aktivnější.

V 15. minutě si Daniel Stropek při dopadu zranil koleno, za pomoci spoluhráčů odešel z hřiště, v 19. minutě ho musel vystřídat Václav Pardubský.

Hra aktivně pokračovala, oba celky se tlačily do ofenzivy a diváci se tak rozhodně nenudili.

Ve 25. minutě Hradec Králové vybojoval po tečovaném centru rohový kop, po rozehrávce Rady přišel centr, který Zápy odvrátily. Po dalším rohovém kopu si centr na malé vápno našel volný Hais, který hlavou bez problému usměrnil míč do sítě. Poté Zápy zatlačily na obranu soupeře a mohlo to být 1:1. Po centru z levé strany se přes obránce dostal k hlavičce kapitán Martin Jelínek, jeho pokus ale mířil vedle. Ve 31. minutě obdržel žlutou kartu domácí Kadrmas za tvrdý zákrok na Ondřeje Kocourka.

V prvním poločase byla nastavena 1 minuta, čekalo se rozhodně více. První poločas bylo utkání vyrovnané, vyložených šancí jsme moc neviděli, jediný gól dal hlavou domácí Hais.

Druhý poločas začal střídáním týmu SK Zápy, ze hřiště odešel Nikita Khrolenok, kterého nahradil Josef Eliáš.

Ve 48. minutě po faulu měly Zápy standardní situaci, dobrý centr do malého vápna si našel Patrik Kavalír, jeho hlavička ale mířila vysoko nad břevno. Domácí měli zatím více ze hry, hrálo se na polovině Záp. Ani jeden tým se ale nemohl dostat do gólové šance.

V 61. minutě byl Lukáš Woitek faulován zezadu Haisem, který obdržel žlutou kartu. V 62. minutě šance domácích, brankář Řehák výborně zasáhl.

V 65. minutě ze hřiště odešel Martin Jelínek, do hry se zapojil Tommy Weis. Okamžitě se dostal ve vápně domácích ke střele, která ale skončila nad brankou.

V 72. minutě Zápy opět těsně minuly branku domácích. V 73. minutě nešťastně Igor Súkenník po prudkém centru vstřelil vlastní gól.

V 77. minutě proběhlo střídání na straně Záp, hřiště opustil David Štrombach a místo něj nastoupil Kirill Nazarenko. Hradec Králové držel míč na polovině soupeře, Zápy měly problém při přechodu přes polovinu hřiště. Domácí byli hodně aktivní v presinku.

Po faulu Záp byla v 84. minutě nařízena penalta, kvůli faulu Miroslava Petrláka. Míč si postavil Jakub Rada a i když Řehák stranu vystihl, na prudký balon nedosáhl. Hradec Králové vedl 3:0.

Zápy se nevzdávaly a snažily se s výsledkem něco udělat. Vybojovaly ještě rohový kop a snažily se alespoň o korekci skóre. Hlavní rozhodčí nastavil 2 minuty, Zápy měly další rohový kop, ale prosadit se nedokázaly.

Zápas skončil vítězstvím B-týmu Hradce Králové, kterému ke třem bodům pomohlo pět pendlů. Zápy odehrály slušné utkání, v útoku se ale nedokázaly prosadit.