SK ZÁPY 2:3 (0:1) – SK SOKOL BROZANY

Sestava: Řehák – Jelínek (C), Pardubský, Stropek, Kavalír, Kocourek, Eliáš, Matějka, Petrlák, Kolodezhnyi, Weis

Branky: 49. Kolodezhnyi, 75. Štrombach (penalta) – 6. Chukwuma, 59. Chukwuma, 78. Šup

Střídání: 30. Nazarenko (Stropek), 46. Štrombach (Weis), 70. Khrolenok (Kolodezhnyi), 79. Zoubek (Kocourek)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Kibal, Svoboda

ŽK: 90 + 1. Zoubek – 7. Soungole, 78. Šup

Rozhodčí: Švagr – Doubrava, Polena

Místo konání: Teletník Aréna, Zápy

Diváci: 155

Zápy vstoupily do jarní části sezóny s negativní bilancí, dvě prohry, jedna výhra a nachází se prozatím na druhém místě tabulky. Brozany odehrály v jarní části již čtyři zápasy, dvakrát zvítězily, jednou remizovaly a jednou prohrály, v tabulce se nachází na pátém místě. Na Zápy ztrácí sedm bodů. 

Zápy rozehrály a ve 4. minutě jsme viděly první rohový kop, který ale Brozany neohrozil. V 6. minutě se Brozany dostávají do vedení, když branku vstřelil Chukwuma. V 7. minutě dostal žlutou kartu hostující Soungole, který se následně ještě dohadoval s rozhodčím, od kterého ho dvakrát hrubě odstrčili vlastní spoluhráči. Zápští dlouho nepodali dobrý výkon směrem dopředu. To chtěl ve 21. minutě napravit Patrik Kavalír. Zápy zareagovaly na nepříznivý vývoj střídáním. Ve 30. minutě vystřídal Kyrylo Nazarenko Daniela Stropka. Ve 38. minutě soupeřův dlouhý nákop na hranici vápna brankář Josef Řehák ideálně nekontroloval a soupeř se tak dostal ještě k další střele. Trefil ale jen pohybujícího se gólmana, ten měl určitě i trochu štěstí. Ve 42. minutě měly poprvé gólovou šanci také Zápy, do které se dostal Patrik Kavalír. Do střely stačil ale padnout obránce. První poločas skončil 0:1.

Druhý poločas zahájily Zápy střídáním. Ve 46. minutě David Štrombach nahradil Tommyho Weise. Ve 49. minutě se z levé strany přesně k tyči trefil Vladyslav Kolodezhnyi a Zápy srovnaly stav na 1:1. V 59. minutě ovšem Brozany vstřelily další branku, Chukwuma zblízka prostřelil gólmana. V 70. minutě Zápy opět střídaly, Nikita Khrolenok nahradil Vladyslava Kolodezhnyiho. V 74. minutě si Josef Eliáš naskakoval pro míč ve vápně, dostal se do nedovolené kolize s protihráčem a rozhodčí nařídil penaltu, kterou proměnil David Štrombach. Trefil se přesně do pravého horního rohu a hostující gólman neměl šanci zasáhnout. V 77. minutě zahrozil Zápům Dominik Šup, poté následoval rohový kop a z něj v 78. minutě Brozany opět vstřelily branku. Josef Řehák se natahoval marně. V 79. minutě vystřídal Filip Zoubek Ondřeje Kocourka. V 83. minutě se ocitl v šanci Patrik Kavalír, nicméně soupeřův brankář skvěle zasáhl a míč vyrazil mimo. V 88. minutě odehrál standardní situaci před vápnem Patrik Kavalír, trefil bohužel břevno. Brozany měly velké štěstí. Hlavní rozhodčí nastavil 3 minuty, Brozany držely míč na polovině soupeře a nikam již nespěchaly.