Reportáž z utkání FC Slovan Liberec B – SK Zápy 0:0

Sestava: Hrubeš – M. Jelínek (C), Duben, Růžek, Kavalír, Koutenský, Eliáš, Matoušek, Petrlák, Putz

Střídání: 59. Mikor (Matoušek), 85. Kubů (Petrlák), 90+4. Velička (Eliáš), J. Jelínek (Kavalír)

ŽK: 71. Vyčítal – 16. M. Jelínek, 57. Duben, 70. Růžek, 90+3. Hrubeš, 90+4. Woitek

ČK: 27. Putz

Rozhodčí: Hlaváček – Severýn, Hrivík

Diváci: 200

Po povedeném domácím obratu proti Velvarům jsme v neděli 15. května vyrazili do Liberce, kde nás čekal souboj s B-týmem Slovanu. Úvodní minuty nabídly aktivní napadání na obou stranách, ale hra se kvůli četným faulům často přerušovala. První velkou šanci měl na svých kopačkách v 10. minutě Patrik Kavalír, který ještě na vlastní polovině ukořistil míč a doběhl až před hranici velkého vápna, odkud tvrdě vypálil. Jeho střela ale bohužel letěla mimo.

V 16. minutě viděl za svůj zákrok žlutou kartu kapitán Martin Jelínek. Domácí následně hrozili především ze hry po křídlech, naši fotbalisté se snažili využít nebezpečné standardní situace. Ve 25. minutě se skvěle předvedl Karel Hrubeš, který zneškodnil střelu zblízka jednoho z hráčů Liberce. Nedovolených zákroků neubývalo a tvrdá hra vyvrcholila ve 27. minutě, kdy Petr Putz skluzem poslal k zemi Doumbiu a obdržel červenou kartu.

Otěže zápasu pak pochopitelně přebrali domácí, Zápy ale i nadále vyvíjely slušnou útočnou aktivitu. Vzadu pak dobře pracovala obrana v čele se spolehlivým Hrubešem, který nedal libereckým šanci skórovat. Žádná výraznější šance už do konce poločasu k vidění nebyla a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Druhá půle začala velkým tlakem Slovanu, už ve 48. minutě musel Hrubeš dobře načasovaným výběhem likvidovat pokus Vyčítala. O tři minuty později byl náš gólman v akci znovu, když vyrazil napřímo zahraný volný kop z úhlu. Ve spolupráci s Jiřím Dubnem pak Hrubeš zablokoval i následnou dorážku. Povedený zákrok předvedl i v 56. minutě, když po včasném vyběhnutí nohama zneškodnil další střelu Vyčítala. Následně dostal žlutou kartu Duben, kterému se nelíbil verdikt rozhodčího.

V 59. minutě jsme poprvé střídali, Milana Matouška nahradil Luka Mikor. Chorvatský obránce dostal už krátce po příchodu na hřiště „naloženo“ a zranění nevypadalo dvakrát dobře, nakonec ale mohl pokračovat. Fotbalisté Slovanu měli i nadále více ze hry, což ukázala i 68. minuta, ve které vstřelili gól. Ten ale nakonec neplatil, asistent rozhodčího totiž odmával ofsajd. O pár desítek sekund později dostal žlutou kartu Patrik Růžek, který přerušil nebezpečně se rozvíjející akci soupeře.

Domácí měli i v dalších 15 minutách navrch, ale jejich snahu o vstřelení gólu kazily ztráty míče a útočné fauly. V 85. minutě jsme střídali podruhé, za Miroslava Petrláka naskočil Matyáš Kubů. Fotbalisté obou týmů pak předváděli zajímavé akce, ani jedna z nich ale nebyla gólová. Rozhodčí následně nastavil čtyři minuty. V poslední minutě nastavení dvojici Josef Eliáš a Patrik Kavalír vystřídali Jiří Velička a Jan Jelínek. Hned poté dostal žlutou kartu za zdržování Hrubeš, kartonek stejné barvy viděl i Lukáš Woitek. Více už se v zápase nestalo a ze hřiště Liberce jsme si tak i v deseti odvezli bod za bezbrankovou remízu.

Jan Spurný