SK Zápy – FK Jablonec B 2:1 (1:0)

Sestava: Vejmola – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek, Kavalír, Koutenský, Eliáš, Jelínek, Petrlák, Matějka

Branky: 2. Kavalír, 90+3. Duben (pen.) – 80. Vošahlík

Střídání: 70. Kubeš (Jelínek), 81. Tvaroh (Kavalír), 89. Kubů (Matějka)

ŽK: 7. Eliáš, 47. Woitek, 90+3. Kubeš – 37. Rozkovec, 51. Zárybnický, 62. Vošahlík

Rozhodčí: Drábek – Kvaček, Zita

Diváci: 250

V odloženém utkání 4. kola ČFL nás na domácím hřišti čekal B-tým Jablonce. Stejně jako poněkolikáté v letošní sezoně nám výborně vyšel vstup do zápasu. Už ve druhé minutě jsme se totiž mohli radovat z vedení! Jan Jelínek ze středu hřiště vyslal přesnou přihrávku za obranu na Patrika Kavalíra a ten před brankářem Richterem nezaváhal a míč poslal do sítě.

Náš úvodní nápor pak pokračoval několika standardními situacemi, k větší šanci ale nevedly. V 9. minutě se po nepovedeném odkopu Skuhravého k míči dostal Tomáš Matějka a mohl zacílit na prázdnou branku, jenže jeho střela neměla potřebnou razanci a jablonecký gólman se dokázal zavčasu vrátit. Naše defenziva soupeře dlouho nepustila ke střele, až v 16. minutě se do slušné příležitosti dostal Pleštil. Jeho střelu dobrým zákrokem zlikvidoval Luděk Vejmola, hostující fotbalista byl navíc v postavení mimo hru.

Právě od této chvíle se hráči Jablonce začali více tlačit do zakončení. Vejmola musel ve 27. minutě zasahovat proti prudké střele Velicha i nebezpečnému centru Skuhravého. Zajímavou šanci měl krátce po půlhodině hry Kavalír, jeho tečovanou střelu ale brankář Richter dokázal na poslední chvíli vytáhnout nad břevno. Dobré akce se kupily, prosadit se ale nedokázal ani Jan Jelínek, ani Miroslav Petrlák. Velmi atraktivní první poločas tak nakonec nabídnul jen jednu branku. 

Začátek druhé půle byl klidnější, později se do útoku dostávali hlavně hosté, které ale naše obrana držela na uzdě. Dlouho se pak hrálo převážně na polovině hřiště bez větších šancí. V 70. minutě sáhl trenér Vrabec k prvnímu střídání, za Jana Jelínka naskočil Matěj Kubeš. O chvíli později musel Vejmola nohou zasáhnout proti dobré střele Pleštila z úhlu. Jablonec ve snaze srovnat stav utkání do útoku vysunul zkušeného Vošahlíka a tah trenérů se vyplatil v 80. minutě. Pokus střídajícího Bredy zevnitř vápna ještě gólman Vejmola vychytat zvládnul, jenže na následnou dorážku byl dobře připraven právě Vošahlík, který balon doklepnul do odkryté brány.

Hned poté jsme podruhé střídali, za Patrika Kavalíra na hrací plochu vyběhl Philipp Tvaroh. Oba týmy se pak snažily vstřelit svůj druhý gól, hlavička Tomáše Matějky z 87. minuty skončila jen v náručí pozorného Richtera. O dvě minuty později jsme střídali naposledy, Tomáše Matějku nahradil Matyáš Kubů. Už se zdálo, že zápas skončí dělbou bodů, po přímém kopu v nastavení byl ale ve vápně faulován Patrik Růžek a sudí nařídil penaltu! Tu střelou do středu branky proměnil kapitán Jiří Duben a díky jeho trefě jsme ze zápasu proti Jablonci nakonec brali všechny tři body! 

Jan Spurný