FK Ústí nad Labem – SK Zápy 0:1 (0:1)

Sestava: Vejmola – Pardubský, Duben (C), Dočekal, Tarasiuk, Eliáš, Kavalír, Kocourek, Jelínek, Petrlák, Kubů

Branky: 43. Pardubský

Střídání: 72. Janko (Jelínek), 84. Hajdo (Kocourek), 90+1. Kubeš (Kubů)

ŽK: 31. Zůza, 39. Vobecký – 63. Kocourek, 73. Kubů, 87. Vejmola

Rozhodčí: Kubec – Hoch, Coufal

Diváci: 318

Po remíze v Mladé Boleslavi a nucené týdenní pauze jsme vyrazili na sever Čech, kde nás čekal zápas proti bývalému druholigovému týmu z Ústí nad Labem.

Přestože oba celky vstoupily do utkání aktivně a hra měla slušné tempo, na zamlženém stadionu nebyla dlouho k vidění žádná zajímavější šance. Hned první povedená akce tak mohla být gólová. Ve 20. minutě běžel sám na Luďka Vejmolu domácí Zaspal, jenže náš brankář si v nebezpečné situaci poradil, správně počkal na pohyb soupeře a skokem k nohám mu odebral míč.

Gólmani pak neměli příliš příležitostí ukázat své schopnosti, do pokutových území totiž většinou mířily jen slabé nákopy. Efektivní nebyly ani standardní situace, kterých se přitom v průběhu prvního poločasu zahrávalo mnoho. To se změnilo až ve 43. minutě. Patrik Kavalír od rohového praporku nacentroval do malého vápna, obrana Ústí zaváhala a míč propadnul až k Václavu Pardubskému, který zakončil do prázdné brány a stanovil tak stav po první půli na 1:0 pro Zápy. 

Do druhého poločasu naši fotbalisté vlétli ve velkém stylu a obranné řady domácích zasypala série několika standardek. Nastalý tlak pokračoval a v 51. minutě se mohl po výborné přihrávce Miroslava Petrláka prosadit Matyáš Kubů, jeho prudkou střelu ale na poslední chvíli zblokoval jeden z bránících hráčů. Vzápětí mohli gól slavit ústečtí, jenže pokus Davida Černého, aktuálně nejlepšího střelce ČFL skupiny B, skončil jen na levé tyči.

Povedeným volným kopem se v 57. minutě prezentoval Kavalír, který napřímo trefil bližší tyč! Míč se pak odrazil k nohám Jana Jelínka a jeho slušnou ránu pod víko musel vytahovat pozorný brankář Plachý. O chvíli později byl ve veliké šanci po zasekávačce Kubů, který ale vysoko přestřelil. Jako by nám druhý gól i přes výrazně zvýšenou aktivitu nebyl přán.

Delší dobu se pak hrálo převážně na polovině hřiště, kde docházelo ke spoustě tvrdých soubojů. Ústí se v útočné fázi snažilo něco vymyslet, ale většina akcí selhala ještě před zakončením. Asi největší šanci domácích ve druhém poločase tak měl v 86. minutě na kopačkách střídající Kaleniuk, který levačkou z hranice vápna minul šibenici. Utkání už se pak spíše dohrávalo. V Ústí nad Labem jsme tak konečně protrhli sérii bez vítězství a do tabulky jsme si po výsledku 1:0 připsali důležité tři body.

 Jan Spurný