SK Zápy – TJ Sokol Živanice 1:1 (1:1)

Sestava: Měsíček – Pardubský, Duben (C), Růžek, Tarasiuk, Woitek, M. Jelínek, Eliáš, Kavalír, Kocourek, Matějka

Branky: 37. Woitek – 35. Kopecký

Střídání: 66. J. Jelínek (Kavalír), 78. Petrlák (Kocourek), Dočekal (Matějka)

Na lavičce byli připraveni: Durov – Kubů, Tvaroh

ŽK: 57. Pardubský, 87. Duben – 33. Buriánek

Rozhodčí: Jansa – Fojtík, Braun

Místo konání: Teletník Arena, Zápy

Diváci: 150

Ani v prvním domácím zápase jarní části jsme nedokázali prolomit dosavadní sérii bez výhry. Živanice šly ve 35. minutě do vedení zásluhou Kopeckého, už za dvě minuty ale pěknou střelou z otočky o tyč srovnal Lukáš Woitek. Hosté mohli v závěru utkání strhnout na svou stranu, střela kapitána Langra ale skončila jen na břevně a body se tak v Teletník Areně dělily.

Úvod utkání mnoho akce nenabídl, dobře pracovali obránci na obou stranách hřiště. Ohrozit branku soupeře se nedařilo ani přes několik standardních situací. I nadále se hrálo převážně na polovině hřiště.

Rozhodující úsek, který nakonec určil i konečný stav utkání, začal ve 35. minutě. Po ztrátě míče v útočné fázi se živaničtí dostali do brejku, který stylově zužitkoval Kopecký a poslal hosty do vedení.

Na situaci jsme ale dokázali bleskově zareagovat. Míč se po ose Kavalír-Kocourek dostal k Lukáši Woitkovi a ten efektní střelou z otočky mezi třemi hráči soupeře trefil tyč, od které se balon odrazil do sítě. V závěru poločasu jsme Živanice dostali pod mírný tlak, ale žádnou větší šanci jsme si nevypracovali a stav po 45 minutách byl nerozhodný.

Druhý poločas provázela řada chyb v rozehrávce i ostrých soubojů. V 71. minutě mohl svůj druhý gól v zápase vstřelit Woitek, po dobrém centru střídajícího Jana Jelínka ale hlavou mířil nepřesně. I hosté zanedlouho zahrozili, jenže Štěpánek míč ve skluzu poslal vysoko nad bránu. Vůbec největší šanci druhé půle měl v 86. minutě živanický kapitán Langr, který střelou zevnitř vápna nastřelil břevno. V šest minut trvajícím nastavení jsme byli aktivnější, další branku už ale ani jeden z týmů nevstřelil a se Živanicemi jsme se tak v domácím prostředí rozešli smírně 1:1.

Jan Spurný